Frankia Frankia NEO-i

De halfintegralen in de NEO-serie van Frankia kregen dit voorjaar gezelschap van een luxe integraalcamper: de NEO-i. De nieuweling staat op de Mercedes-Benz Sprinter met AL-KO chassis.  

Het maximaal totaalgewicht blijft onder de 3.500 kilogram, waardoor bestuurders genoeg hebben aan een B-rijbewijs. De MT 7 GDK, een van de twee indelingen, heeft enkele bedden en een dinettebank. De draaibare cabinestoelen zijn in hoogte en helling verstelbaar. In de keuken is een koelkast van 84 liter geplaatst.  

Handmatig verstelbaar hefbed 

De badkamer is slim ingericht, met een douchecabine die tevoorschijn komt door het toilet weg te schuiven. Om het totaalgewicht laag te houden, koos Frankia voor een summiere standaarduitrusting. Zo ontbreekt een cabinedeur. Natuurlijk staat deze wel op de optielijst. Dat geldt ook voor een handmatig verstelbaar hefbed. Deze opties maken de camper wel zwaarder, waardoor de grens van 3.500 kilogram voor het B-rijbewijs wordt overschreden. De integraal heeft een dubbele bodem en is uitgerust met Frankia’s Easy-Load-Systeem, dat in- en uitladen van bagage – of bijvoorbeeld een fiets – makkelijker maakt.  

Specificaties

Merk Frankia
Model NEO I
Prijs vanaf € 125000
Rijklaargewicht 3.100 kg
Toegestane max. massa 3.500 kg / 4.500 kg
Opbouwlengte 699 cm
Totale breedte 224 cm
Totale hoogte 290 cm

Indeling

 

Meer informatie?
www.raemacampers.nl