Dethleffs Dethleffs Globevan

Een urban camper, zo noemt Dethleffs de Globevan. Deze compacte camperbus is namelijk even geschikt voor dagelijks gebruik als voor een weekendtrip of kampeervakantie.  

De Globevan Camp One – er is ook een iets rijker uitgeruste Camp Two – staat op de Ford Transit Custom met een 130 pk-motor. Standaard heeft de camperbus vier zitplaatsen: de draaibare cabinestoelen plus de verschuifbare tweepersoonsbank. Van de bank is een bed te maken en het hefdak biedt eveneens twee slaapplaatsen.  

Buitendouche 

De Globevan zit vol slimmigheden. Zo hangt de tafel – die ook buiten kan staan – aan een wandbeugel wanneer hij niet in gebruik is. Aan de achterkant is een uittrekbaar eenpitsgasstel met piëzo-ontsteking verstopt. Achterin is ook plaats voor een 16 liter-watertank met buitendouche. De Dometic-compressorkoelbox van 32 liter is binnen en buiten de bus te gebruiken. Op de aluminium rails kan een scooter of fiets staan. De Globevan heeft geen vast keukenblok en komt daardoor niet in aanmerking voor het kampeerautotarief van de Belastingdienst.  

Specificaties

Merk Dethleffs
Model Globevan Camp One
Prijs vanaf € 73.490,-
Rijklaargewicht 2.518 kg
Toegestane max. massa 3.190 kg
Opbouwlengte 497 cm
Totale breedte 227 cm
Totale hoogte 210 cm

Indeling

Meer informatie?
www.dethleffs.com