Campr Campr e-Drifter

Het jonge Nederlandse camperinbouwbedrijf Campr waagt zich aan de ombouw van elektrische camperbusjes. Vanaf december 2023 is de Campr e-Drifter te koop, op basis van de Fiat E-Scudo. Campr wil in de toekomst de ombouw ook voor andere elektrische busjes gaan aanbieden, zoals de Opel Vivaro-e en de Peugeot e-Expert.

Campr startte in 2020 met het ombouwen van bestelbussen naar camperbusjes. Daarbij zijn de wensen van de klant leidend. De klant geeft van tevoren aan welke inrichting, kleuren en materialen de voorkeur genieten. Ook bij de e-Drifter is er veel keus zodat de camper helemaal volgens eigen smaak en sfeer de werkplaats uitrijdt. De basisinrichting van Campr bestaat uit een tafel en een ruime hoekbank met opbergruimte en plaats voor een draagbaar toilet (Porta Potti 365). De zithoek verandert in een handomdraai in een tweepersoonsbed. De keuken heeft een tweepitsgasstel, een ingebouwde spoelbak en een compressorkoelkast van 45 liter. De jerrycans voor schoon en vuil water zijn beide 15 liter.

Met de uitgebreide optielijst kan de klant de camper naar eigen inzicht vormgeven, en dat gaat een stuk verder dan alleen de kleuren van kastjes en de stoffering. Zo kan de bus van extra ramen worden voorzien, en kan de hoekbank vervangen worden voor een RDW-gekeurde zit-slaapbank, zodat je passagiers kunt meenemen. Meer slaapruimte nodig? Dan kun je een slaaphefdak laten monteren waarbij er keuze is uit twintig kleuren canvas. Ook wat betreft de keuken kan keuzestress de kop opsteken: gasfornuis of elektrisch fornuis, ingebouwde spoelbak of een keramische waskom met een bronzen, gouden, roestvrijstalen of zwarte kraan? En welke van de zes frontkleuren wordt het, of welke van de vier soorten greepjes? Een luifel, buitenkeuken en zonnepanelen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

De Fiat E-Scudo heeft volgens opgaven van de fabrikant een bereik tot 330 kilometer en een topsnelheid van 130 kilometer per uur. Bij snelladen kan het accupakket, afhankelijk van de grootte, in 30 tot 45 minuten tot 80 procent worden bijgeladen.

Specificaties

Merk Campr
Model e-Drifter
Prijs vanaf € 40.500 voor de Fiat E-Scudo en vanaf € 27.623 voor de camperinbouw
Rijklaargewicht 2.529 kg
Toegestane max. massa 496 kg
Opbouwlengte 496 cm
Totale breedte 180 cm
Totale hoogte 194 cm

 

 

 

 

Meer informatie?

www.campr.nl