Custom Bus Custom Bus

De traditionele buscamperindeling is ver te zoeken in de sportieve Camper XL van Custom Bus. De Duitse camperbouwer kiest voor een geheel eigen indeling van de Volkswagen Crafter. Opvallend zijn de stijlvolle looks en de grote badkamer achter in de camper.

Avontuur, comfort en vrijheid zijn belangrijke waarden voor Custom Bus, dat al eerder camperbussen bouwde op de VW T6.1. De Crafter biedt het bedrijf uit Duitsland nog meer mogelijkheden voor een camper die geschikt is voor avontuur, maar ook veel comfort biedt. Voor deze nieuweling lag de focus op maximale flexibiliteit en een functionele en tijdloze inrichting. Het resultaat is een buscamper met een sportief exterieur en een sfeervol interieur.

Eikenhout en antraciet
Binnen zorgt de combinatie van antracietkleurige meubels en panelen met eikenhouten wandbekleding voor een warme uitstraling. Grote blikvanger in de Custom Bus Camper XL is de badkamer, die zich uitstrekt over de gehele achterzijde van de bus. Hierin zijn een opklapbare wastafel, een droogtoilet en een in de vloer geïntegreerde douchebak met gordijn te vinden. Deze douche is ook buiten te gebruiken. Twee wandjes scheiden het sanitair van de rest van het woongedeelte.

Slapen gebeurt op de driezitsbank, die tot een tweepersoonsbed is om te bouwen, van maar liefst 210 bij 155 centimeter. Het keukenblok is aan de bestuurderskant geplaatst. Het keukentje is uitgerust met een inbouwkoelkast van 75 liter, een tweepitskookstel, een spoelbak en een besteklade die aan meerdere kanten te gebruiken is. Aan de keuken is een zwevende tafel met twee helften te bevestigen. De cabinestoelen zijn draaibaar. De Camper XL is verder volledig naar eigen wens in te richten.

Een van de opvallende opties is een slaaphefdak, waarin twee mensen de nacht kunnen doorbrengen. Het bed in dit pop-updak is van binnenuit bereikbaar. Een alternatief is een buitentrap aan de achterzijde van de buscamper. De Custom Bus Camper XL heeft veel opbergmogelijkheden. Onder de driezitsbank bieden uitneembare boxen ruimte om bagage te bergen. Het flexibele interieur maakt het ook mogelijk om achterin sportspullen mee te nemen, zoals fietsen, surfplanken en supboards. Naar wens is van de Camper XL een offroad-buscamper te maken. Daarvoor staan op de optielijst onder meer vierwielaandrijving, een sperdifferentieel en bodembescherming.

Specificaties

Merk Custom Bus
Model Camper XL
Prijs vanaf ca. 100.000 euro
Rijklaargewicht niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 599 cm
Totale breedte 204 cm
Totale hoogte 259 cm

Indeling

Meer informatie?
www.custom-bus.de