Hannes Hannes en Grote Hannes

Het Duitse verhuurbedrijf Hannes Camper produceert sinds dit jaar zelf buscampers met een geheel eigen signatuur. De voorliefde voor ‘hotel chic’ komt niet alleen naar voren in de verhuurvloot van Hannes Camper, maar ook de eigen buscampers Hannes en Grote Hannes onderscheiden zich van andere buscampers door een premium design.

Hannes Campers vindt dat camperen ook luxe mag zijn. Daarom besloot het bedrijf luxueuze buscampers te laten bouwen in Slovenië. Voor de inrichting werd de prijswinnende Sloveense interieurontwerper Luka Zajc ingeschakeld.

Twee modellen

De Duitse camperbouwer biedt twee modellen: Hannes en Grote Hannes. Beide staan op de Citroën Jumper met een flinke 165-pk-motor. Hannes is 5,99 meter lang en is uitgerust met een dwarsbed van 187 bij 150 centimeter. Grote Hannes is 37 centimeter langer en heeft een bed in lengterichting van 187 bij 185 centimeter. Het exterieur is metallic grijs en de wagens staan op zwarte lichtmetalen wielen van 16 inch. Beide campers hebben vier zitplaatsen. Een slaaphefdak is optioneel.

Het interieur kan de vergelijking met een hotelkamer goed doorstaan. De indirecte verlichting zorgt voor veel sfeer in de hele camper. De keuken heeft twee kookputten en een koelkast van 70 liter. De badkamer sluit met een lamellendeur. Opvallend zijn de kranen in de keuken en badkamer: van het merk Grohe en uitgevoerd in matzwart. De wastafel is van echt glas gemaakt.

De campers zijn onder meer voorzien van een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera en een trekhaak. Mistlampen, cruisecontrol en elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels zijn eveneens standaard. Bij de meubelbouw koos Hannes Camper voor innovatieve luchtexpansietechnologie, waarmee zo'n tweehonderd kilogram aan gewicht is bespaard. Naar wens zijn beide buscampers uit te breiden met een slaaphefdak, dat een bed biedt met een ligoppervlak van 195 bij 135 centimeter.

De Hannes en Grote Hannes zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Wel zijn er verkooppunten in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Dat betekent dat de bijkomende bpm niet op het prijskaartje staat.

Specificaties

Merk Hannes
Model Hannes en Grote Hannes
Prijs vanaf € 92.400 en € 94.400
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 599 en 636 cm
Totale breedte 205 cm
Totale hoogte 258 cm

Meer informatie?
https://hannes-camper-vans.com/nl/