Chausson X550

Chausson zet haar beste beentje voor met de ontwikkeling van deze bijzondere halfintegraal camper. De jury vindt het de meest opvallende nieuweling van het jaar.

Van buiten is de X550 kort en hoog met matzwarte en blauwe applicaties. De brede achterbumper en eveneens zwarte stootranden langs de flanken maken dat de camper er erg stoer uitziet. Ook het interieur is anders. Wat het eerst opvalt, is de grijs met blauwe bekleding op de banken en voorstoelen.

Face-to-face

De face-to-face-indeling met opklapbare tafel maakt dat de camper ruim aanvoelt. De keuken is compact met een rond spoelbakje en een tweepitsgasstel, maar met voldoende werkruimte. De grote koelkast staat ertegenover, met daarnaast een hoge kast waarvan de deur tevens dienstdoet als deur van de badkamer. Overigens is daar ook een schuifwand, die zowel de douche kan afscheiden van het toilet als de badkamer van de woonruimte.
Het bed hangt aan het plafond boven de zitgroep. Jammer is dat bij een neergelaten bed de toegangsdeur niet meer goed bruikbaar is. Ook laat de lengte van het bed te wensen over. Voor lange mensen is 190 centimeter te kort. Een verfrissend nieuw product dat qua uiterlijk en gebruiksmogelijkheden een nominatie waard is.

Deze camper is genomineerd voor de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022.

Merk
Model
Prijs
Rijklaargewicht
Toegestane max. massa
Opbouwlengte
Totale breedte
Totale hoogte

Indeling

Meer informatie?

www.chausson-motorhomes.com