Knaus Boxdrive 600 XL

Boxdrive is het topmodel van Knaus bij de zogeheten crossover utility vehicle’s (CUV’s). De net geen zes meter lange 600 XL is nieuw in de serie. Met verhoogd dak en gebaseerd op MAN vond de jury de Boxdrive 600 XL een nominatie waard.

Vier volwaardige slaapplaatsen en vier goedgekeurde zitplaatsen in een camper van deze lengte vallen op. Deze Knaus beweegt zich in uitdagend gezelschap met de Volkswagen Grand California als zijn grootste concurrent. Voorin staat een zitgroep zoals de meeste buscampers hebben. Aan de rechterkant staat een vrij lange keuken met een tweepitsgasstel en een spoelbak. In de kop van de keuken staat een Dometic-koelkast van 90 liter, die aan twee zijden is te openen. De smalle bank is uittrekbaar, waardoor de twee zitplaatsen beter uitkomen.

Draaiwand

Boven de zitgroep bevindt zich nog een tweepersoonsbed, dat over rails uit de ruimte boven de cabine kan worden getrokken. Die rails loopt wel op de plek waar normaal de bovenkastjes zitten, waardoor de bergruimte wat beperkt is. In de badkamer van de Boxdrive is een draaiwand geplaatst om het toilet af te schermen, al is de wand deze keer in tweeën gedeeld en compact opgeborgen. De 2.0-litermotor levert standaard in deze uitvoering 177 pk en is optioneel van een achttrapsautomaat voorzien.

Genomineerd voor de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022.

Specificaties

Merk Knaus
Model Boxdrive 600 XL
Prijs vanaf € 89.602
Rijklaargewicht 3.090 kg
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 598 cm
Totale breedte 204 cm
Totale hoogte 268 cm

Indeling

Meer informatie?

www.knaus.com