Onderweg met de camper in Macedoniè


De republiek Macedonië maakt onderdeel uit van het Balkanschiereiland. Het landschap is overwegend bergachtig en heeft geen kustlijn. Een bijzondere bezienswaardigheid is de stad Ohrid waar maar liefst 365 kerken en kloosters staan. Voor iedere dag van het jaar één werd daar een kerk gebouwd. Hoofdstad Skopje is een interessante samensmelting van Oost en West. Macedonië is wat camperfaciliteiten betreft een land in ontwikkeling.

Algemene informatie

Hoofdstad
Skopje
Inwoners
2 miljoen
Betaalmiddel
Denar
Alarmnummer
112
Verkeersbureau

I www.macedonie.nl

Let op: er geldt een aangepast reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Macedonië. Lees hier meer.

Overnachten

Wegen & Verkeer

  • Tol: In Macedonië moet tol worden betaald op de snelwegen M1, M3 en M4.De tarieven zijn afhankelijk van het afgelegde traject
  • Brandstof: diesel en benzine zijn overal goed verkrijgbaar, LPG is beperkt verkrijgbaar. 
  • Winterse omstandigheden: Van 15 november tot en met 15 maart moeten alle auto's die buiten de bebouwde kom rijden, voorzien zijn van winterbanden. Behalve wanneer sneeuwkettingen worden meegevoerd. De minimale profieldiepte is 4 mm voor winterbanden en 6 mm voor winterbanden van vierwielaangedreven auto's.

Afwijkende regelgeving

  • Klik hier voor de toegestane snelheden.
  • Navigatieapparatuur: Het meenemen en gebruiken van radardetectieapparatuur is verboden. In apparatuur (zoals navigatieapparatuur en telefoons) moet de functie voor signalering van vaste flitspalen of trajectcontroles zijn uitgeschakeld.
  • Dimlicht overdag verplicht.

Overige (camper)reistips