Onderweg met de camper in Bosnië en Herzegovina


Een van de bekendste toeristische attracties in Bosnië en Herzegovina is de brug van Mostar. Deze werd in de oorlog grotendeels vernield maar is weer helemaal opgebouwd. Ook de hoofdstad Sarajevo met alle culturele schatten is zeker een bezoekje waard. In het nationale park Sutjeska vind je één van de twee Europese oerbossen.

Algemene informatie

Hoofdstad
Sarajevo
Inwoners
3,8 miljoen
Betaalmiddel
Bosnische convertibele mark (BAM)
Alarmnummer
112
Verkeersbureau

In Nederland is geen Bosnisch Verkeersbureau actief.

I www.bhtourism.ba

Let op: voor Bosnië en Herzegovina geldt een aangepast reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Kijk hier voor meer informatie.

Overnachten

  • Op campings. Kijk voor meer informatie op Campercontact.com.
  • Vrij kamperen is niet toegestaan.

Wegen & Verkeer

  • Tol: Er zijn een aantal tolwegen in Bosnië en Herzegovina. Trajecten en prijzen op deze website.
  • Brandstof: diesel en benzine zijn overal goed verkrijgbaar, LPG is beperkt verkrijgbaar.
  • Winterse omstandigheden:  Van 15 november t/m 15 april is het gebruik van winterbanden met de aanduiding M+S (of MS of M&S) en/of een sneeuwvloksymbool verplicht (tenzij u op vier radiaalbanden met een profieldiepte van 4 mm rijdt en u geschikte sneeuwkettingen in de auto hebt of onder winterse omstandigheden met sneeuwkettingen rijdt).
    Het is verplicht om van 15 november t/m 15 april een set sneeuwkettingen voor de aangedreven wielen in de auto te hebben, als u geen winterbanden hebt gemonteerd. Het gebruik van sneeuwkettingen op zomerbanden is verplicht bij winterse omstandigheden..

Afwijkende regelgeving

  • Klik hier voor de toegestane snelheden.

Overige (camper)reistips